طريقة عمل الفاصوليا البيضا المصرية
1
وقت التحضير0 دقيقه
وقت الطهي30 دقيقه
عدد الافراد4
مشاركه الوصفه
المقادير
200 جرام طماطم (مقطعة)
2 كوب مرق الدجاج
1 ملعقة صغيرة كمون
1 ملعقة كبيرة صلصة طماطم
1 كوب فاصوليا
1 عدد بصلة (مفرومة)
1 ملعقة كبيرة سمن (أو زبدة على زيت)
1 ملعقة صغيرة ملح
طريقة التحضير
إليكى سيدتى أشهى و أطيب الأطباق الجانبية الفاصوليا المصرية ذات المذاق الطيب الرائع و إليكى الطريقة . تحضير الفاصوليا المصرية
هنغسل اللفاصوليا و ننقعها فى ماء و بعد ذلك فى حلة على نار متوسطة هنضيف اللوبيا و نغطيها بالماء .
أول ما الفاصوليا تبدأ تلين هنضيف الملح و بعد ما تستوى هنصفيها و تترك جانباً .
هنضرب الطماطم فى الخلاط لحد ما تتحول لعصير .
فى حلة على النار هنضيف السمن و هنقلب فيه البصل لحد ما يدبل .
هنضيف عصير الطماطم و الكمون و نقلب جيد جداً و بعدين نغطى الحلة و نتركها على نار هادئة لحد ما الطماطم تتسبك (من 10 دقائق لربع ساعة) .
هنضيف صلصة الطماطم و نقلب جيد جداً و بعد ذلك هنضيف المرقة و نقلب مرة أخرى و بعد ذلك نترك الخليط يغلى .
هنضيف الفاصولياو نترك الخليط يغلى حوالى 3 دقائق و بعدها تصبح جاهزة للتقديم .
شعار مجموعة نرقى ليرقى منتدانا